يکشنبه، 13 مرداد 1398

اجاره عین موقوفه

پرسش :

اگر خانه‏‌ای را وقف کند برای عده معینی به وقف خاص، گاهی متولی اجاره می‏‌دهد و اجاره را به موقوف علیهم می‏‌دهد و گاهی خود موقوف علیهم را در آن اسکان می‏‌دهد، که انتفاع، مال آنهاست، آیا وقف به این صورت صحیح ‏است؟

پاسخ :
آیت الله العظمی محمد علی اراکی (ره)
«اگر وقف انتفاع است اجاره صحیح نیست و اگر وقف منفعت است انتفاع موقوف علیهم مانعی ندارد.»

منبع: استفتائات ملحق به رساله، مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، قم، چاپ اول، 1372 ش، ج 1، ص 556.