يکشنبه، 13 مرداد 1398

اجاره مال موقوف توسط متولی وقف

پرسش :

زمین‌هایی است که وقف بر حضرت سید الشهدا علیه السلام است و کسی یاد ندارد که در آن زمین‌ها زراعت شده باشد و در اداره ثبت هم به اسم وقف ثبت شده و فعلا اراضی مزبوره باطل افتاده و هیچ گونه علامت تصرف در آنها نیست آیا اجازه می‏‌فرمایید که آن اراضی را ساختمان نموده به اجاره بدهند و مال الاجاره آنها را به مصرف حضرت سید الشهدا سلام الله علیه برسانند یا نه؟

پاسخ :
آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (ره)
«حقیر از وضع زمین‍های مزبور اطلاع ندارم به نحو کلی اگر مشهور به وقفیت باشد باید با آن معامله وقفیت نمود و مراعات احتمال وقف بودن به این است که به قیمت عادلانه زمین های مزبور را با اذن متولی شرعی برای ساختمان اجاره نمایید و مال الاجاره را همه ساله به مصرف حضرت سید الشهدا علیه السلام برسانید.»

منبع: مجمع المسایل (2)، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372 ش، ج 2، ص 403.