يکشنبه، 13 مرداد 1398

اجاره مال موقوفه با رعایت مصلحت وقف

پرسش :

زمین زراعتی وقفی است که منافع آن به مصرف تعزیه داری حضرت سید الشهدا علیه السلام می‌رسد و فعلا اطراف آن زمین ساختمان منزل شده و زراعت کردن در این زمین موجب ضرر دیگران می‏‌شود آیا اجازه می‏‌فرمایید که اجاره داده شود که در آن ساختمان نمود و البته هنوز امکان زراعت در آن هست و در صورتی که جایز باشد اجاره دادن آن به چه نحو است؟

پاسخ :
آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (ره)
«در صورتی که متولی شرعی اجازه بدهد و مصلحت وقف باشد مانعی ندارد و اجاره نامه طوری تنظیم شود که وقف محفوظ ودر هر چند سال یک بار اختیار تجدید باشد که اگر اجاره ترقی کرد بتوانند مال الاجاره را اضافه نمایند و مقدار مال الاجاره باید به ارزش روز باشد.»

منبع: مجمع المسایل (2)، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372 ش، ج 2، ص 452.