يکشنبه، 13 مرداد 1398

اجاره مال موقوفه و اجرت المثل تصرف در مال موقوفه

پرسش :

شخصی ملکی را وقف می‏‌کند که مال الاجاره و منافع آن را به فلان مصرف خیریه برسانند و در حین وقف ابتدا این زمین مال الاجاره اش مثلا هزار تومان بوده ولی متولی در آن احداث نهال میوه و غیره کرده و فعلا مال الاجاره‏‌اش ده هزار تومان است. در این صورت متولی باید همان هزار تومان را خرج کند یا ده هزار تومان را ؟

پاسخ :
آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (ره)
«اگر متولی درخت را به قصد خودش غرس کرده میوه مال خود او است لکن باید اجرة المثل زمین را به مصرف برساند و اگر درخت را برای موقوفه غرس کرده بعد از حق تولیت تمام منافع را باید در مصارف موقوفه مصرف کند.»

منبع: مجمع المسایل (2)، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372 ش، ج 2، ص 400.