يکشنبه، 13 مرداد 1398

اجاره مال مشاع بدون اذن شریک

پرسش :

با توجه به این که اجاره مال مشاع جایز است، لیکن تسلیم آن به مستأجر متوقف بر اذن شریک است، بفرمایید: چنانچه یکی از دو شریک سهم خود را به نفر سومی اجاره دهد، چنانچه شریک او نسبت به تسلیم آن به مستأجر اذن ندهد، وظیفه چیست؟

پاسخ :
آیت الله العظمی جعفر سبحانی
«هرگاه سهم مشاع خود را اجاره داد اگر شریک دیگر موافقت کرد چه بهتر و در غیر این صورت باید به محکمه شرع مراجعه کند تا بر نحوه استیفای منفعت توافق کنند. 25 شعبان المعظم 1429 ه.ق»

آیت الله العظمی سید علی سیستانی
«مستأجر می‌تواند فسخ کند. 1387/10/10»

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی
«در چنین صورتی باید آنها سهم خود را جدا کنند و اگر یکی از آنها حاضر نشود حاکم شرع می‌تواند سهم آنها را جدا سازد و اگر امکان جدایی نباشد مجموع را می‌فروشند و سهم هر کدام را می‌دهند. همیشه موفق باشید. 1387/06/06»

منبع: گنجینه استفتائات قضایی، مرکز تحقیقات فقهی حقوقی قوه قضاییه