جمعه، 25 مرداد 1398

فروختن بایع زمین فروخته شده

پرسش :

بیست سال قبل زمینى را خریدارى و مقدارى از ثمن آن را پرداخت نمودم و مقرّر شد که مابقى ثمن آن با تحویل سند پرداخت شود ولى فروشنده پس از معامله، زمین را به دیگرى فروخته است لطفاً نظر خود را در این مورد بفرمایید؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض سؤال زمین مزبور ملک مشترى است و مالک سابق فقط حق گرفتن باقى مانده مبلغ را دارد و صحت معامله دوم بستگى به رضایت مشترى اول دارد؛ یعنى مشترى اول مى تواند خود با اخذ ثمن جدید معامله را تنفیذ کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.