جمعه، 25 مرداد 1398

شرط ضامن یا رهن براى ثمن در بیع

پرسش :

اگر بایع به هنگام معامله شرط کند که بابت پرداخت ثمن، ضامن یا چیزى را رهن بگذارد و مشترى به آن شرط عمل نکند، ولى قبل از آن که بایع اعمال فسخ کند، ثمن را بپردازد، آیا براى بایع حق فسخ باقى است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه مشترى ثمن را آماده کند و در دسترس بایع قرار دهد، حق فسخ وجود ندارد. زیرا ضمانت براى این بود که ثمن به خطر نیفتد و در صورت آمادگى براى پرداخت ثمن، براى خیار و فسخ، موضوع باقى نمى ماند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.