شنبه، 26 مرداد 1398

بیهوش شدن یا محجور شدن واقف قبل از قبض

پرسش :

اگر واقف، چیزى را وقف کند، ولى قبل از آن که «موقوفٌ علیهم» موقوفه را قبض کنند، شخص واقف بیهوش یا مجنون یا محجور شود. آیا در این صورت وقف باطل مى شود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: «قبض» شرط تحقق هرگونه وقف است، و در مسجد با خواندن دو رکعت نماز و در گورستان با دفن یک میت محقق مى شود. حال اگر قبل از قبض، واقف فاقدِ شرط شد وقف باطل مى شود. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.