پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره انفال

پرسش :

تلاوت سوره انفال چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
در روایات فضیلت بسیاری برای تلاوت این سوره ذکر شده، مانند روایتی که امام صادق علیه السلام فرمود:
«مَن قَرَأ الأنفالَ وَبَرائَةً فی کُلّ شَهرٍ لَم یَدخُلهُ نِفاقٌ أبَداً وَکانَ مِن شیعَةِ أمیرِالمُؤمِنینَ علیه السلام حَقّاً وَیَأکُلُ یَومَ القِیامَةِ مِن مَوائِدِ الجَنَّةِ مَعَهُم حَتّی یَفرُغَ النّاسُ مِنَ‌الحِسابِ؛ هر که سوره‌های انفال و برائت را در هر ماه بخواند، هرگز روح نفاق در وجودش وارد نخواهد شد و از پیروان حقیقی امیرمؤمنان علی علیه السلام خواهد بود و روز رستاخیز از مائده‌های بهشتی همراه آنها بهره می‌گیرد، تا مردم از حساب خویش فارغ شوند».(1)

فضایل سوره‌های قرآن و پاداش‌های بزرگی که به تلاوت‌کنندگان وعده داده شده، تنها در پرتو خواندن الفاظ آن به دست نمی‌آید، بلکه خواندن مقدّمه‌ای است برای اندیشه و آن وسیله‌ای است برای فهم که مقدّمه‌ای است برای عمل.

و چون در سوره‌های انفال و برائت صفات منافقان و همچنین مؤمنان راستین تشریح شده، کسانی که آن را بخوانند و در زندگی خود مجسّم کنند هیچ‌گاه گرفتار روح نفاق نخواهند شد.

و نیز از آنجا که در این سوره‌ها به صفات مجاهدان راستین و گوشه‌ای از فداکاری‌های سرور مجاهدان علی علیه السلام اشاره شده، کسانی که محتویات این دو سوره را درک و اجرا کنند از شیعیان راستین آن حضرت خواهند بود.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، ج 4، ص 516، ذیل آیه مورد بحث

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.