پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره نساء

پرسش :

تلاوت سوره نساء چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
پیامبر صلّی الله علیه و آله در روایتی فرمود: «هر که سوره نساء را بخواند گویا به‌اندازه هر مسلمانی که طبق مفاد این سوره ارث می‌برد، در راه خدا انفاق کرده است و نیز پاداش کسی را که برده‌ای آزاد کرده به او می‌دهند».(1)

بدیهی است در این روایت و در تمام روایات مشابه آن منظور تنها خواندن آیات نیست، بلکه خواندن مقدّمه‌ای است برای فهم و درک و آن نیز به نوبه خود مقدّمه‌ای است برای مجسّم ساختن آن در زندگی فردی و اجتماعی. مسلّماً اگر مسلمانان از مفاد آیات این سوره در زندگی خود الهام بگیرند، همه این پاداش‌ها را علاوه بر نتایج دنیوی آن خواهند داشت.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، آغاز سوره نساء

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.