يکشنبه، 24 شهريور 1398

شرط اجرت وکالت در صورت عزل

پرسش :

متهّم براى دفاع از خود به شخصى وکالت مى دهد و استحقاق وکیل به دریافت حق الوکالة مشروط به صدور حکم قطعى بر برایت موکل مى شود، موکل نیز ملتزم مى شود در هر مرحله اگر وکیل را عزل کند تمام حق الوکالة را بپردازد پس از دفاعیات، دادگاه حکم غیرقطعى مبنى بر محکومیت موکل صادر مى کند و موکل نیز بلافاصله وکیل را عزل مى کند و مانع اقدام وى براى ادامه کار در مرحله تجدید نظر مى گردد البته وکیل معزول کار را ادامه داده ولى به نتیجه نمى رسد و حکم قطعى مى شود آیا وکیل بنابر شرطى که شده مستحق حق الوکالة مى باشد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض سؤال قبل از نهایى شدن محاکمه و صدور حکم قطعى او را از این کار برکنار کرده باید طبق شرط در عقد وکالت عمل شود. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390