دوشنبه، 25 شهريور 1398

کنار گذاردن خمس و سپس مصرف مال مخمس

پرسش :

شخصى مبلغ یک میلیون پول نقد را تخمیس کرد و آن را کنار گذاشت در اثناى سال مبلغ دویست هزارتومان از همان برداشت و خرج نمود آیا در آخر سال مى تواند همان مبلغ را از سود کسر کند و روى همان مبلغ مخمّس بگذارد یا نه؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض یاد شده نمى تواند چیزى از سود را بابت مبلغ برداشت شده از پول غیر مخمس کسر کند بلکه باید خمس همه سود مازاد را بپردازد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.
​​​​​​​