سه‌شنبه، 26 شهريور 1398

مضاربه و سودآورى غیر مشخص و صلح

پرسش :

یک نفر تاجر که از چند نفر دیگر مبالغى را در امر تجارت دریافت مى کند ممکن است آن وجوه را به کالایى بدهد سپس آن کالا را با کالایى دیگر معامله کند و نتیجتا این نوع معاملات در مدت کوتاه سودآور نمى شود و ثانیا در این گونه موارد سود و ضرر به طور کامل مشخص نمى شود آیا اجازه مى فرمایید در نظیر این مسأله عامل و ربح المال، ماهانه یا در چند ماه سود را بر مبلغى معین مصالحه نمایند و نسبت به یکدیگر تراضى حاصل شود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در صورتى که یقین دارد که معامله ها سودآور هست مصالحه اشکال ندارد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.