سه‌شنبه، 26 شهريور 1398

سوگند خوردن کسى که جرایم متعدد مرتکب شده

پرسش :

شخصى که داراى جرایم آدم ربایى، شرب خمر و غیره است، اخیراً به جهت قصد سوء و تجاوز به عنف مضروب مى گردد سپس وى علیه ضارب اقامه دعوى مى کند و در نهایت دادگاه رأى به قسامه در باره مضروب داده است آیا قسم مضروب بااین سوابق مسموع است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: سوگند مسلمان مطلقاً مسموع است مگر این که حاکم از شواهد و قراین قابل استناد و ارایه علم پیدا کند که ضارب در حال دفاع از خود بوده در این صورت ضمانى بر او نخواهد بود. والله العالم

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.