سه‌شنبه، 26 شهريور 1398

شرط رشد در امور کیفرى

پرسش :

با توجه به اینکه امور کیفرى مثل قصاص، نسبت به امور مدنى مثل اموال صغیر، از اهمیت بیشترى برخوردار است چگونه ممکن است شارع در امور مدنى عدم رشد را مانع تصرفات مالى بداند ولى در امور کیفرى تنها بلوغ کافى براى اجراء امور کیفرى است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: تفاوت مقیس با مقیس علیه روشن است شرط رشد در مال صغیر به نفع او است در حالیکه در مورد سؤال شرط رشد به ضرر کسى است که بر او جنایت وارد شده است. والله العالم

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.