سه‌شنبه، 26 شهريور 1398

باقى ماندن شییى در بدن بیمار پس از عمل جراحى

پرسش :

پس از عمل جراحى مشخص مى شود که یک عدد گاز استریل در بدن بیمار باقى مانده و بیمار مجدداً مورد عمل جراحى قرار مى گیرد آیا بیمار مستحق دریافت خسارات مالى و دیه است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه جراح پیش از عمل اخذ برایت نموده که در صورت اشتباه ضامن نباشد و ثابت شود که این کار از روى اشتباه محض بوده است نه عمد، جراح و کسى که مسئول کنترل گاز استریل بوده ضامن نیست ولى هزینه جراحى دوم بر عهده جراح است چون مکمل عمل پیشین است و جراحى دوم جزء جراحتهاى که دیه بر آن مترتب مى شود نمى باشد زیرا در مسیر بهبودى مریض انجام مى شود. والله العالم

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.