سه‌شنبه، 26 شهريور 1398

پرداخت دیه در خطاى محض توسط جانى

پرسش :

هرگاه در جنایت خطایى، شخص جانى دیه را بپردازد ولى قصد تبرّع از عاقله را نکند آیا جانى مى تواند به عاقله رجوع کند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: چون پرداخت دیه بدون اذن عاقله بوده پس از پرداخت نمى تواند مراجعه کند مثل اینکه کسى بدهى کسى را بدون اذن او پرداخت کند حق مراجعه به او را ندارد. والله العالم

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.