پنجشنبه، 28 شهريور 1398

فوت به علت استنشاق مواد کارخانه

پرسش :

کارگرى در شرکتى مشغول به کار شده است پس از بازنشستگى به علت سرطان ریه فوت مى کند و پزشکى قانونى علت فوت را ابتلاء به سرطان ریه به علت استنشاق مواد کارخانه اعلام کرده است دادگاه مدیر عامل را محکوم به پرداخت دیه مى نماید آیا حکم صادره صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه هواى موجود در کارگاه استاندارد نباشد به طورى که این نوع هوا غالباً منجر به سرطان شود در این صورت کارفرما ضامن است. ولى اگر هوا کاملاً استاندارد بوده و فرد مورد نظر استثنایاً دچار مشکل شده باشد کارفرما ضامن نیست هر چند اخلاقاً سزاوار است او را کمک کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.