پنجشنبه، 11 مهر 1398

تعداد زائران اربعین

پرسش :

آیا شهر کربلا، گنجایش این حجم از جمعیت (بیست میلیونی) را دارد؟

پاسخ :
بدیهی است که شهر کربلا، در حال حاضر گنجایش یک‌باره جمعیت بیست میلیون زائر را ندارد و کسی نیز چنین ادعایی نکرده است، بلکه آنچه مورد ادعای رسانه‌هاست، تعداد تخمینی زائران زیارت اربعین، در یک بازه زمانی خاص است، که از اوائل ماه صفر تا بیست‌ویکم صفر را در بر می‌گیرد. زیارت در این بازه زمانی، به طور متناوب صورت می‌گیرد و خبرگزاری‌ها، بر اساس مشاهده‌های خویش، آن را در حدود بیست میلیون برآورد کرده‌اند. این ادعا دور از واقعیت نیست؛ زیرا تمام این جمعیت، یک باره وارد شهر کربلا نمی‌شود بلکه به ترتیب، وارد می‌شوند و پس از زیارت و اجرای مراسم عزاداری، به سرعت از کربلا خارج می‌شوند، تا امکان ورود عزاداران دیگر نیز فراهم شود.

منبع: چراغ هدایت، رحمت الله ضیایی و مجتبی باقری، ناشر: سازمان حج و زیارت.