پنجشنبه، 11 مهر 1398

مکان قبر امام حسین علیه السلام

پرسش :

برخی ادعا می‌کنند محل دفن امام حسین علیه السلام، نامشخص است؛ با این حال چگونه ممکن است جابر در اربعین امام حسین علیه السلام را زیارت کرده باشد؟

پاسخ :
درباره محل دفن پیکر امام حسین علیه السلام، تقریباً هیچ اختلافی وجود ندارد. از همان روزهای اول حادثه جانسوز، برای خود اهل بیت علیهم السلام و افرادی دیگر از بنی‌اسد، که در دفن شهدای کربلا آمده بودند، قبر امام حسین علیه السلام، یاران و اهلبیت او مشخص بود. شیخ مفید می‌نویسد: گروهی از بنی‌اسد که در غاضریه بودند، نزد اجساد مطهر امام حسین علیه السلام و یارانش آمده، بر آنان نماز گزارده، آنان را دفن کردند. بدین ترتیب که حسین علیه السلام در همین جایی است که اکنون، قبر شریف اوست و فرزندش علی‌اصغر، کنار پای حضرت است. برای شهیدان (از خاندان و یاران آن بزرگوار که اطرافش به زمین افتاده بودند) گودالی در پایین پای حسین علیه السلام کنده، همگی را گرد آورده، در آنجا دفن کردند. عباس بن علی علیه السلام را نیز در همان‌جا که کشته شده بود، سر راه غاضریه (جایی که اکنون قبر اوست) دفن کردند.

منبع: چراغ هدایت، رحمت الله ضیایی و مجتبی باقری، ناشر: سازمان حج و زیارت.