پنجشنبه، 11 مهر 1398

اربعین و اهل سنت

پرسش :

آیا شیعیان در تقابل با اهل سنت، مراسم اربعین را برگزار می‌کنند؟

پاسخ :
برخی از رسانه‌های عربی، تلاششان بر این است که این حرکت را به نوعی عرض ‌اندام و خودنمایی شیعیان در برابر اهل سنت تلقی کنند، در حالی ‌که بسیاری از اهل سنت عراق هم در این مراسم شرکت دارند. عشایر غرب عراق، با نمادهای خودشان در مراسم اربعین شرکت می‌کنند و این امر نشان می‌دهد که این حرکت، نوعی تلاش برای ایجاد وحدت میان شیعه و سنی تلقی است. بی شک، امام حسین علیه السلام، یکی از نماد های وحدت میان فرقه‌های اسلامی است و متعلق به همه مسلمانان است و همه می‌توانند از وجود نورانی آن حضرت در زندگی سیاسی، اجتماعی و دینی خویش بهره ببرند. البته که شیعیان در تمسک به مکتب عاشورا از همه فرقه‌های اسلام جلوترند و از همه بیشتر از این چراغ هدایت استفاده کرده‌اند، ولی این‌گونه نیست که برادران اهل سنت از این قضیه به کلی بر کنار بوده و بی تفاوت از آن گذشته باشند. وقتی به تاریخ بنگریم، بزرگانی از علمای اهل سنت را می‌یابیم که از واقعه روز عاشورا و آنچه بر خاندان پیامبر گذشت، متألم و عزادار بودند.

منبع: چراغ هدایت، رحمت الله ضیایی و مجتبی باقری، ناشر: سازمان حج و زیارت.