پنجشنبه، 25 مهر 1398

نحوه اثابت تیرها به امام حسین (علیه السلام)

پرسش :

تیرها چگونه به امام حسین (علیه السلام) اصابت کرد و در پایان، چه کسی ایشان را به قتل رساند؟

پاسخ :
تیری با پیکانِ سه شاخۀ آهنین و مسموم در قلب امام حسین (علیه السلام) نشست. تیری به گلوی ایشان اصابت کرد.

هنگامی که حضرت نزدیک فرات شد تا آبی بنوشد، تیری را بر دهانش پرتاب کردند.

تیری بر پیشانی امام (علیه السلام) زدند و وقتی حضرت آن را کَند، خون بر صورت و محاسنش سرازیر شد.

شمر بن ذی الجوشن با دیدن شجاعت امام حسین (علیه السلام)، سواران را فرا خواند و در پشتِ پیادگان قرار گرفتند و به تیراندازان، فرمانِ تیر داد. آنان، او را تیرباران کردند و از فراوانی تیرها، مانند خارپشت شده بود.[۱]

قاتل سیدالشهدا (علیه السلام) در منابع تاریخی، متفاوت گزارش شده است: شمر، سِنان بن اَنَس، مشارکت سنان و خولی، مشارکت شمر و سنان، مشارکت خولی و سنان و شمر، مردی از قبیلۀ مَذحِج.[۲]

پی‌نوشت‌ها:
[۱]. دانشنامه امام حسین (علیه السلام)، ج ۷، صص ۲۳۳ـ ۲15.
[۲]. ر.ک: همان، صص ۲7۵ ـ ۲6۵.

منبع: حدیث نت