جمعه، 16 خرداد 1399

احکام قرآنی | سوال هفتاد و چهار

پرسش :

تخریب ابنیه و مکانهایی که بر روی آنها آیات قرآن نوشته یا حک شده است (به قصد تعمیر) چه حکمی دارد؟ در صورت تخریب با خاک و باقیمانده آنها به چه نحو عمل شود؟

پاسخ :
آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (رحمه الله):
تخریب چنین ابنیه‌ای مانعی ندارد و خاک و باقیمانده آن را باید دفن کنند یا در آبی بریزند که حل شود. والله العالم.

آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (رحمه الله):
در صورت لزوم تعمیر و بازسازی، تخریب مانعی ندارد و خاک و باقیمانده آنها را جایی بریزند که بی‌احترامی نشود یا در آب روان بریزند، یا دفن کنند یا در بیابان دور دست بریزند.

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی (حفظه الله):
هرگاه تخریب آنها برای تعمیر کردن لازم باشد اشکالی ندارد؛ ولی بهتر است خاک آن مقدار که مربوط به آیات قرآن است، در جای پاکی دفن کنند، یا در رودخانه‌ای بریزند.

منبع: نرم افزار احکام قرآنی، مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان، 1388.