چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

نماز غفیله چیست؟

پاسخ :
همه ی مراجع: یکی از نمازهای مستحبی « نماز غفیله» کسی که بین نماز مغرب و غشا خوانده می شود. در رکعت اول بعد از حمد، به جای سوره این آیه را بگوید:
« و ذا النون اذ ذهب مغاضباً فظن ان لن نقدر علیه فنادی فی الظلمات ان لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین. فاستجبنا له و نجیناه من الغم و کذلک ننجی المؤمنین.»
در رکعت دوم نیز بعد از حمد این آیه را بخواند: « و عنده مفاتح الغیب لا یعلمها الا هو و یعلم ما فی البر و البحر و ما تسقط من ورقه الا یعلمها و لا حبه فی ظلمات الارض و لارطب و لا یابس الا فی کتاب مبین».
و در قنون آن بگوید: « اللهم انی اسئلک بمفاتح الغیب التی لا یعلمها الا انت ان تصلی علی محمد و آله و ان تفعل بی کذا و کذا» [ و بخ جای این کلمه حاجت خود را ذکر و سپس بگوید:] « اللهم انت ولی نعمتی و القادر علی طلبتی تعلم حاجتی فاسئلک بحق محمد و آله- علیه و علیهم السلام- لما قضیتها لی».
می تواند نماز غفیله را به جای دو رکعت نافله نماز مغرب به جای آورد.