چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

رانندگي با مخازن CNG پر از گاز طبيعي خطر ناك به نظر ميرسد، اين طور نيست؟

پاسخ :
خير، مخازني با جداره ضخيم از جنس آلومينيم، فولاد و يا كامپوزيت براي ذخيره گاز طبيعي مورد استفاده قرار مي گيرد. اين مخازن در هنگام توليد بر اساس قوانين و استانداردهاي سختگيرانه اي توليد مي شوند و با فرض بدترين شرايط كاري، تحت تستهاي مختلف قرار مي گيرند كه به مراتب سختگيرانه تر از تستهاي مربوط به توليد باك بنزين مي باشد. تست Crash خودروهاي گازسوز با سرعتي حدود 84 كيلومتر بر ساعت انجام مي شود و با اينكه خودرو بطور كامل صدمه مي بيند، اما به مخازن CNG در اكثر موارد صدمه اي وارد نمي شود و يا صدمات بسيار جزئي گزارش ميشوند. با كمك تستهاي Bonfire و انفجار با ديناميت كه بر روي مخازن CNG انجام ميشود، حد بالايي براي مقاومت آنها در مقابل دما و افزايش فشار داخلي تعيين ميشود و بدين ترتيب از ايمن بودن اين حدود اطمينان حاصل ميشود. البته سيستم گازسوز نيز مانند تمامي سيستمهاي ديگر آسيب ناپذير نبوده و بايد بصورت دوره اي مورد بازرسي قرار بگيرد تا صدمات احتمالي مشخص شوند

نظرات کاربران