چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

حدیث سلسله الذهب را برایم بنویسید؟

پاسخ :
حدثنا محمد بن موسی بن المتوکل رضی الله عنه قال: حدثنا ابوالحسین محمد بن جعفر الاسدی، قال: حدثنا محمد بن الحسین الصولی قال: حدثنا یوسف بن عقیل عن اسحاق بن لاهویه، قال: لما وافی ابوالحسن علیه السلام نیسابور و اراد ان یخرج منها الی المامون اجتمع علیه اصحاب الحدیث فقالوا له:
یابن رسول الله ترحل عنا و لا تحدثنا بحدیث فنستفید منک؟ و کان قد قعد فی الماریه فاطلع راسه و قال: سمعت ابی موسی بن جعفر، یقول: سمعت ابی جعفر بن محمد یقول: سمعت ابی الحسین بن علی یقول سمعت ابی امیر المومنین علی بن ابی طالب (ع) یقول: سمعت النبی (ص) یقول سمعت الله عز و جل یقول:
«لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ حِصْنِی فَمَنْ دَخَلَ حِصْنِی أَمِنَ مِنْ عَذَابِی فَلَمَّا مَرَّتِ الرَّاحِلَةُ نَادَانَا بِشُرُوطِهَا وَ أَنَا مِنْ شُرُوطِهَا.»
ترجمه: شیخ جلیل القدر ابی جعفر محمد پسر "علی بن الحسین" ابن بابویه قمی معروف به "شیخ صدوق" در کتاب عیون اخبار الرضا فرموده است:
حدیث کرد مرا محمد پسر موسی پسر متوکل (رضی الله عنه) و نامبرده گفته است حدیث کرده است مرا ابوالحسین محمد جعفر اسدی و ایشان گفته محمد پسر حسین صولی نقل کرده و او از یوسف پسر عقیل باز او از اسحاق بن لاهویه نقل کرده که چون امام رضا ابوالحسن (ع) وارد نیشابور شد هنگام خروج به سوی مامون جمعی از اصحاب حدیث گفتند یابن رسول الله: از میان ما کوچ می کنی و خارج می شوی در حالیکه حدیثی نفرمودید تا استفاده کنیم.
حضرت فرمودند:
شنیدم از پدرم موسی بن جعفر و او از پدرش جعفر بن محمد و او از پدرش محمد بن علی که می گوید شنیدم از پدرم علی ابن الحسین و گوید شنیدم از پدرم حسین بن علی (ع) و می گوید شنیدم از پدرم علی بن ابی طالب امیر المومنین (ع) و می گوید: شنیدم از پیغمبر (ص) و پیغمبر (ص) بنقل از خدای عز و جل که می فرماید:
"کلمة لا اله الا الله حصار محکم من است، هر کس داخل آن گردید از عذاب من در امان خواهد بود."
راوی گفته است چند قدمی که مرکب حرکت نمود، مرا صدا کرد و فرمود:
«بشُرُوطِهَا وَ أَنَا مِنْ شُرُوطِهَا»[1]
یعنی این کلمه و شعار توحید زمانی این اثر و خاصیت را دارد که به امامت من قائل باشید[2]
پی نوشتها:
[1]این قسمت از خود امام رضا (ع) است نه از حدیث قدسی.
[2]عیون اخبار الرضا ج 1 ص 145-144- اعیان الشیعه چاپ ارشاد ج 2 ص 18.