چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چرا اهل تسنن به صحیح بخاری معتقدند، او کیست و از کدام منطقه است؟

پاسخ :
محمد بن اسماعیل بن ابراهیم بن مغیره بن بردزبه جعفی از محدثان اهل سنت و نویسنده "الجامع الصحیح" معروف به صحیح بخاری است. مغیره جد دوم او از موالی و آزادشدگان یمان جعفی حاکم بخارا بوده و به دست وی اسلام آورده است پدر مغیره زردشتی بوده و به همین دین هم از دنیا رفته است بخاری در 13 شوال 194 در خرتنگ از قرای بخارا زاده شد و در شب پنجشنبه عید فطر 256 در دو فرسخی سمرقند از دنیا رفت حافظه­ای قوی داشته و در علم حدیث متبحر بوده است ولی متأسفانه بخاری در مذهب بسیار متعصب بوده است و بسیاری از روایات که در منقبت و شأن اهل بیت پیامبر(ص) هستند را نقل نکرده است. و هر کس فضیلتی از آن بزرگواران را نقل نموده است متهم به شیعه بودن کرده و به این جرم روایتش را صحیح ندانسته است.[1]
پی نوشت:
[1]برای شرح بیشتر این مطلب می­توانید به کتاب "از آگاهان بپرسید" نوشته دکتر محمد تیجانی تونسی مراجعه فرمایید