چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خرزهره چند نوع است و چه خواصی دارد؟

پاسخ :
خرزهره دو نوع است : بياباني و کنار آبي . خرزهره بياباني برگش شبيه برگ خرفه است .شاخه هاي دراز و بر زمين گسترده دارد .همراه برگ ها خار هم هست .گاهي اين نوع خرزهره را در ويرانه ها نيز مي يابيم .نوع دوم که در کنار رودخانه ها پيدا مي شود ، شاخه ها پايا و خارها در زير برگها پوشيده و برگش همانند برگ بيدمشک و بادام است .مزه اي بسيار تلخ دارد .
مزاج : گرم و خشک
خاصيت : بسيار گدازنده ، با آب پز آن خانه را آب پاشي کنند کک و موريانه را ريشه کن مي کند .
ورم و جوش : برگ آن را بر ورم هاي سخت بگذارند داروي بسيار خوبي است .
زخم و قرحه :خرزهره و به ويژه افشره برگ آن داروي خارش و گري و جوش هاي پراکنده است .
مفاصل :ضماد آن علاج پشت درد ديرپا و درد زانوان است .
سر :شکوفه اش عطسه آور است .
زهرها :به تنهايي سم است .اگر همراه آب انگور کهنه و فيجن خورده شود پادزهر حشرات سمي است .