چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آیه 227 سوره بقره می گوید:(زنهایی که طلاق داده شدند از شوهر کردن خودداری کنند تا سه پاکی بر آنها بگذرد.) علت این سه ماه عده نگهداشتن را این می دانند که اگر زن آبستن است مشخص شود.اما با یك پاکی هم می توان فهمید که زنی حامله هست یا نه؟ و در این دوره حتی نیازی به وجود عادت ماهانه برای مطمئن شدن از عدم وجود جنین نیست.چون با یك آزمایش ساده حتی در روزهای اول حاملگی می توان به این مسئله پی برد.اما شاید این سه ماه مصلحتهای دیگری هم داشته باشد که من از آن بی اطلاعم.چیزی که در اینجا برای من سوُال است این است که چرا حضرت محمد (ص)،با یكی از زنان اسیری که دختر رئیس یكی از قبایل یهود بود، در همان شبی که پدر،برادرو شوهرش را از دست داده بود ازدواج کرد؟

پاسخ :
نکاح با زنان کافری که بدون همسرانشان اسیر می شوند و یا همسرانشان در جنگ کشته شده اند برای مسلمانان بعد از پاک شدن رحم زنان از شوهر قبلی جایز است. این پاک شدن با گذراندن یک حیض تحقق می یابد.ازدواج پیامبر گرامی اسلام با صفیه نیز بعد از تحقق چنین شرایطی بود.
منبع: http://farsi.islamquest.net