چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

سيستم من مجهز به مادربورد X38-A شرکت فاکسکان است که قابليت پشتيباني از هر دو نوع حافظه DDR2 و DDR3 را دارد. به همين دليل مدتي پيش دو ماژول حافظه DDR3 1333 براي سيستم خود خريداري کردم. اما با آن که در دفترچه مادربورد به اين نکته اشاره شده بود که اين مادربورد قابليت پشتيباني از اين نوع حافظه را دارد، باز هم سيستم تنها حافظه را به صورت DDR3 1066 مي شناسد. اگر روش خاصي براي حل اين مشکل وجود دارد، لطفاً من را راهنمايي کنيد؟

پاسخ :
چيپ ست X38 يکي از اولين چيپ ست هاي شركت اينتل در رده محصولات حرفه اي است که قابليت پشتيباني از حافظه DDR2 و DDR3 را دارد، به همين دليل تعدادي از شرکت هاي سازنده مادربورد بعضي از محصولات مبتني بر اين چيپ ست را با دو نوع اسلات حافظه به بازار ارائه مي کنند که اين مسئله امکان استفاده از هر دو نوع حافظه را به کاربر مي دهد (DDR2 1066/ DDR3 1333). با اين وجود، بعضي مواقع مادربوردهاي مبتني بر اين چيپ ست در تشخيص فرکانس دقيق حافظه با مشکل روبه رو مي شوند و حافظه DDR3 را با حداقل فرکانس ممکن شناسايي مي کنند (DDR3 1066). بهترين روش براي حل اين مشکل، به روزرساني بايوس است. در صورتي که بايوس مادربورد شما به روزرساني نشده باشد، اين بخش امکان تشخيص درست اطلاعات مربوط به SPD حافظه را ندارد و در اين حالت حافظه را در حالت پيش فرض راه اندازي مي کند. پس قبل از هر کاري بايد نسخه جديد بايوس را از سايت دريافت و بايوس مادربورد را به روزرساني کنيد. سپس سيستم را دوباره راه اندازي کرده و در ويندوز با استفاده از نرم افزار CPU-Z فرکانس دقيق حافظه را مشاهده کنيد. در صورتي که حافظه باز هم در حالت DDR3 1066 کار مي کرد، دوباره در بايوس به صورت دستي فرکانس حافظه را روي DDR3 1333 تنظيم کنيد. اگر باز هم مشکل وجود داشت، بايد با کمي اورکلاک کردن مسير FSB فرکانس حافظه را افزايش داد (البته اين روش غيرمنطقي است، اما کار ديگري نمي توان انجام داد).