چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

گفته شده كه خوب است والدين براي بچه اي كه هنوز به دنيا نيامده است يك نام دختر و يك نام پسر انتخاب كنند و حضرت زهرا هم نام محسن را براي آخرين فرزند خود انتخاب كرده بود حال سئوال من اين است كه چرا آن حضرت نام دختر انتخاب نكردند.

پاسخ :
حضرت علي(علیه السّلام) فرمود: پيش از اين كه فرزندانتان به دنيا بيايند براي آنان نام انتخاب كنيد. اگر مي دانيد پسر است نام پسر واگر مي دانيد دختر است نام دختر انتخاب كنيد واگر نمي دانيد كه پسر است يا دختر در اين صورت نامي را انتخاب كنيد كه مشترك بين پسر و دختر است.
روز قيامت، بچه هايي كه در اين جهان سقط شده اند و نامي براي آنها گذاشته نشده است به پدرشان مي گويند: چرا براي ما نامي انتخاب نكردي؟!
پيامبر اسلام براي بچه فاطمه زهرا قبل از اين كه به دنيا بيايد نام «محسن» انتخاب كرده بود (وسائل الشيعه، ج 15، ص 121، ابواب احكام الاولاد، كتاب النكاح، باب 21، حديث اول).
اين حديث را شيخ صدوق در خصال و علل الشرايع آورده است (همان).
اما درباره بچه فاطمه زهرا(سلام الله علیها) بايد گفت كه اولا، اين نام را پيامبر انتخاب كرده و آن حضرت مي دانسته كه بچه پسر است. ثانيا، اگر فاطمه زهرا هم انتخاب كرده باشد، آن حضرت مي دانست كه بچه اش پسر است نه دختر.
منبع: نرم افزار معمای هستی