شنبه، 22 بهمن 1390

پرسش :

قرآن كريم چند "بسم اللّه الرحمن الرحيم‌" دارد؟ گاهي گفته مي‌شود 114 و گاهي گفته مي‌شود 115، كدام صحيح است‌؟

پاسخ :
قرآن كريم‌، 114 سوره دارد. 113 سوره آن با "بسم اللّه الرحمن الرحيم‌" آغاز مي‌شود، و تنها سوره توبه ـ نهمين سوره قرآن ـ با "بسم اللّه‌" آغاز نمي‌شود، و در سوره نمل دو "بسم اللّه‌" هست‌؛ يكي در آغاز سوره و ديگري در آيه 30. بنابراين‌، در قرآن 114 "بسم اللّه الرحمن الرحيم‌" هست‌. البته اگر "بسم اللّه‌" تنها را، بدون "الرحمن الرحيم‌" حساب كنيم 115 مي‌شود؛ زيرا در سوره هود آيه 41 مي‌خوانيم‌: "بِسم‌ِ اللّه‌ِ مَجرئ‌ها ومُرسـئها" نتيجه اين كه "بسم اللّه الرحمن الرحيم‌" 114 بار در قرآن ذكر شده است و "بسم اللّه‌" 115 بار تكرار شده است‌.
eporsesh.com