يکشنبه، 30 بهمن 1390

پرسش :

منظور از RunLevel در لينوکس چيست؟ مثلاً ديده مي شود که مي گويند لينوکس را در سطح سه اجرا کنيد.

پاسخ :
به زبان ساده چندين سطح براي اجراي لينوکس تعريف شده است.هسته درهر يک ازاين سطح ها يک سري امکانات ارائه مي کند.درهر سطح پروسه هاي مورد نياز فعال بوده و بقيه پروسه ها غير فعال هستند.درکل،شش سطح به اين صورت تعريف شده است:
سطح 0:خاموش شدن سيستم
سطح 1:اجراي لينوکس درحالت تک کاربره
سطح 2:اجراي لينوکس در حالت چند کاربره بدون دسترسي به شبکه
سطح 3:اجراي لينوکس در حالت چند کاربره با دسترسي به شبکه
سطح 4:غيرقابل استفاده
سطح 5:اجراي لينوکس درحالت چند کاربره با شبکه و xdm
سطح 6:ريستارت سيستم
به عنوان مثال،اگر لينوکس را درسطح 2 اجرا کنيد،امکان استفاده ازشبکه را نخواهيد داشت.به طورپيش فرض لينوکس روي اجرا درسطح 3يا5تنظيم شده است.پروسه init در دايرکتوري sbin مسئوليت انتخاب يک سطح و اجراي هسته لينوکس را برعهده دارد.براي تغييرسطح اجرايي لينوکس بايد فايل/etc/inittab را ويرايش کنيد.در برنامه بوت لودر گراب دستوري مانند زيرمي تواند سطح اجرايي لينوکس را تغيير دهد:
kernel/vmlinuz ro root=/dev/hda15 براي اجراي اين دستور،در منوي بوت لينوکس بايد کليدe را فشار دهيد و دستور بالا را وارد کنيد.سطح اجرايي را درانتهاي دستور وارد کنيد.براي نمونه،در دستور بالا سطح5وارد شده است.البته هرتوزيع لينوکس سطح هاي اجرايي را براي خودش تعريف کرده است.ممکن است سطح اجرايي 2در توزيع اوبونتو با توزيع دبيان متفاوت باشد.از آدرس http://en.wikipedia.org/wiki/Runlevel مي توانيد سطوح اجرايي تعريف شده براي توزيع هاي مهم لينوکس را مطالعه کنيد.
منبع: نشریه عصر شبکه، شماره 109