دوشنبه، 1 اسفند 1390

پرسش :

چند روز پيش در يک سايت خبري درباره عرضه يک مانيتور 10 بيتي خواندم، اين نوع مانيتور چه خصوصيت ويژه اي دارد؟

پاسخ :
مانيتورهاي LCD از فناوري هاي مختلفي در پانل هاي خود استفاده مي کنند که به آن ها امکان مي دهند تعداد مشخصي از رنگ ها را نمايش دهند. پانل هاي TN که ارزان ترين نوع پانل هاي مورد استفاده در مانيتورهاي امروزي به شمار مي آيند، توانايي اداره 6 بيت براي هريک از رنگ هاي اصلي RGB را دارند( مجموعاً 18 بيت). در اين حالت، امکان نمايش 262144 رنگ وجود خواهد داشت. اين مانيتورها براي نمايش طيف کامل تري از رنگ ها از تکنيکي با نام Dithering استفاده مي کنند. انواع قدرتمندتري از پانل ها مانند سري PVA يا سري IPS، قادر به اداره 8 بيت براي هر رنگ اصلي و يا در مجموع کنترل رنگ 24 بيتي هستند. در اين حالت امکان نمايش 16777216 رنگ به وجود مي آيد. اخيراً شرکت هاي مختلف اقدام به ارايه مانيتورهاي جديدي کرده اند که پانل هاي آن ها از توانايي اداره 10 بيت براي هر رنگ اصلي برخوردارند. به اين ترتيب، اين نوع مانيتورها قادر به نمايش بيش از يک ميليارد رنگ خواهند بود(به طور دقيق تر 1073741824 رنگ). البته بايد توجه داشته باشيد که براي استفاده از اين مانيتورها به کارت هاي گرافيکي خاصي با قابليت پشتيباني از نمايش 10 بيتي رنگ ها نياز خواهيد داشت. اين محصولات قيمت بسيار بالاتري نسبت به محصولات متداول بازار دارند و کاربرد اصلي آن ها براي افرادي است که در حوزه هاي گرافيکي، عکاسي و پزشکي کار مي کنند.
منبع: نشریه عصر شبکه، شماره 112.