شنبه، 19 فروردين 1391

پرسش :

سن جنين من چگونه محاسبه مي شود؟

پاسخ :
طول مدت بارداری شما از طريق يک قاعده و اصل قديمی محاسبه می‌شود؛ يعنی از هنگامي که تصور می‌شود عمل لقاح در طی دوران قاعدگی‌تان انجام گرفته است، اگرچه اکنون می‌دانيم که عمل لقاح معمولاً بعد از تخمک گذاری صورت می‌گيرد که 9 تا 18 روز پس از شروع آخرين دوره قاعدگی می‌باشد. اين روش قديمی هنوز هم براي محاسبه تاريخ بارداری شما مورد استفاده قرار می‌گيرد. بنابراين، تعداد هفته‌های بارداری و سن جنين شما همواره از روی نخستين روز از زمان آخرين دوره قاعدگی شما محاسبه می‌شود. منظور از سن جنين، تاريخ نخستين روز از زمان آخرين دوره قاعدگی شما می‌باشد که در واقع سن خود جنين نيست، بلکه سن مراحل تکوينی جنين است. در نتيجه، اين تاريخ‌ها با تاريخی که پزشک يا ماما به شما می‌دهد، مطابقت دارد و بنابراين، برای شما سردرگمی ايجاد نخواهد کرد.(1)

پی نوشت:
1. سن جنين به دو صورت محاسبه می‌شود: روش اول، سن دقيق و واقعی جنين از زمان لقاح است که طول دوره جنينی در اين حالت 38 هفته می‌باشد. روشی ديگر که کاربردی‌تر است و مورد استفاده متخصصان زايمان قرار می‌گيرد، از اولين روز آخرين قاعدگی طبيعی فرد محاسبه می‌شود و طول بارداری در اين روش، 40 هفته است.

منبع : بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).

نظرات کاربران