شنبه، 27 خرداد 1391

پرسش :

مقصود از «روش الگويي» در تربيت ديني چيست؟

پاسخ :
روش الگويي يعني الگوها (پدر و مادر معلم مربي و ...) خوب باشند؛ به مسائل ديني و انساني اهميت دهند؛‌ عباداتشان را به موقع با كيفيت انجام دهند؛‌ در خدمت به ديگران بشتابند؛ حقوق ديگران را رعايت كنند؛‌ به بزرگسالان احترام بگذارند؛‌ از محرمات الاهي بپرهيزند؛‌ اهل راز و نياز با خدا باشند و ...
اگر چنين شود خود بهترين آموزش است والديني كه خود به ارزش‌ها عمل مي‌كنند نياز چنداني به گفتار و تذكر ندارند و اگر عمل نكنند گفته‌هايشان هيچ گونه‌ اثري نخواهد داشت.
خشك ابري كه بود ز آب تهي
ناديده آن صفت آب دهي
اگر ما خشك ابري بدون باران باشيم چگونه مي‌توانيم بر سر ديگران بباريم؟
حضرت صادق (ع) مي‌فرمايد:
كونوا دعاه للناس بغير السنتكم.
مردم را با غير زبانتان [= با عملتان به سوي خدا] بخوانيد.
يكي از ويژگي‌هاي جالب حضرت امام خميني رهبر كبير انقلاب اسلامي ايران همين بوده كه چندان تذكر نمي‌داده: بلكه منش و رفتار آن بزرگوار در درس آموز بوده است.
يك ضرب المثل عربي مي‌گويد:
اگر پدر پياز و مادر سير باشد چگونه انتظار داشت كه فرزند آن رائحه خوشي داشته باشد.
www.morsalat.com