سه‌شنبه، 11 مهر 1391

پرسش :

آب لوله‌کشی شهری در کتری پس از مدت کوتاهی یک لایه ضخیم رسوب ایجاد می‌کند. آیا در کلیه‌ها هم این تأثیر را دارد؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر آریا جنابی، متخصص نفرولوژی:
املاحی که با جوشیدن آب ته کتری رسوب می‌کنند لزوما از طریق گوارش جذب نخواهند شد تا از طریق کلیه‌ها دفع شوند. فقط املاحی که تولید سنگ کلیه می‌کنند برای ما اهمیت دارند که بسیاری از این املاح در آب وجود ندارد، بنابراین الزامی برای جوشاندن آب وجود ندارد. در بعضی از مناطق کشور آب به اصطلاح سنگین است و املاح بیشتری دارد، اما این هم باعث نمی‌شود که فرد در معرض ابتلا به سنگ کلیه قرار بگیرد. علت شیوع سنگ کلیه در این مناطق این است که به علت مزه بد آب، کمتر مصرف می‌شود و مصرف کم آن باعث ایجاد سنگ کلیه می‌شود. فقط میزان مصرف مایعات در تشکیل سنگ‌های کلیوی مؤثر است بنابراین توصیه می‌کنم به قدر کافی مایعات بنوشید تا احتمال تشکیل سنگ کلیه پایین بیاید. تنها مشکلی که ممکن است ایجاد شود، وجود نیترات است زیرا نیترات عوارض زیادی در بدن دارد. نیترات هم در همه آب‌ها وجود ندارد و باید از منطقه‌ای که آب را تصفیه می‌کنند سوال کرد که نیترات آب منطقه در چه حد است.
Salamatiran.com

نظرات کاربران