يکشنبه، 15 بهمن 1391

پرسش :

اگر باغی میوه هایش روی زمین ریخته باشد ، آیا می توان آن میوه ها را جمع کرد و به خانه آورد ؟

پاسخ :
آوردن میوه ها به خانه جایز نیست و حرام است مگراینکه بدانید صاحب آن راضی است یا از صاحب آن اجازه بگیرید . در مورد خوردن میوه ، حقی داریم که وقتی فردی از محلی عبور می کند و به درخت میوه می رسد اگر از طرف صاحبش منعی نشده باشد یاعرف محل این است که اگر کسی این میوه ها را بخورند آنها راضی هستند، به چند شرط می توان آن میوه ها را خورد : یکی اینکه آن میوه را بخورد و با خودش نبرد، دیگر اینکه مسیر خودش را برای میوه خوردن عوض نکند، خسارتی به درختان و زمین وارد نکنند و دیگر اینکه منعی از طرف صاحبش نباشد.