سه‌شنبه، 8 اسفند 1391

پرسش :

آیا در صورت لزوم، استفاده از لباس رسمى علماى دین و قضات در فیلمهاى سینمایى جایز است؟ آیا تدوین و تولید فیلمهاى سینمایى با صبغه دینى و عرفاًنى راجع به علماى گذشته یا معاصر با حفظ احترام آنان و حرمت اسلام و بدون اسائه ادب و بى‌احترامى به آنان جایز است یا خیر؟ به‌خصوص با توجه به اینکه هدف، ارائه ارزشهاى والا و عمیق ترسیم شده توسط دین حنیف اسلام و بیان مفهوم عرفاًن و فرهنگ اصیلى که امتیاز امت اسلامى ما محسوب مى‏شود و همچنین مقابله با فرهنگ مبتذل دشمن مى‏باشد و بیان آنها با زبان سینما جذابیت و تأثیر زیادى به‌خصوص بر نسل جوان دارد؟

پاسخ :
ج: با توجه به اینکه سینما وسیله‏اى براى آگاهى و تبلیغ است، بنا بر این به تصویرکشیدن و ارائه هر چیزى که ممکن است از آن براى رشد فکرى جوانان و غیر آنان و ارتقاى آگاهى و ترویج فرهنگ اسلامى استفاده شود، اشکال ندارد. یکى از این راهها معرفى شخصیت عالمان دین و زندگى اختصاصى آنان و همچنین سایر دانشمندان و صاحب منصبان و زندگى خصوصى آنان است، ولى رعایت شئونات اختصاصى و احترام آنان و همچنین حریم زندگى خصوصى آنان واجب است و همچنین نباید از آن براى ارائه مفاهیم منافى با اسلام استفاده شود.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی