چهارشنبه، 16 اسفند 1391

پرسش :

آیا گوش دادن به موسیقی هایی که از رادیو پخش می شود حرام است؟

پاسخ :
رادیو که خصوصیتی ندارد اگر این از تلویزیون هم پخش بشود باز این سوال مطرح است . این به کیفیت نواختن ، خود موسیقی و همچنین فتوای مرجع تقلید شما بر می گردد . بعضی از فقها کلا موسیقی را حرام می دانند و گوش دادن و نواختن موسیقی را جایز نمی دانند . ولی عده ای از فقهای بزرگوار نظرشان این است که موسیقی دو نوع است . موسیقی یا غیرمطرب و مطرب . آن موسیقی که مطرب نیست آرام است . بعضی از سرودهای مذهبی که همراه با موسیقی است و بسیاری از آهنگ هایی که از رادیو و تلویزیون پخش می شود یک موسیقی آرامی دارد و رقص آور نیست . جوری نیست که در مراسم عیش و نوش می نوازند . فتوای خیلی از فقها بر این است که نواختن این گونه موسیقی و گوش دادن آن اشکالی ندارد. اما اگر موسیقی مطرب باشد ، موسیقی تند و رقص آوری باشد و آن جوری است که در مراسم عیش و نوش می زنند و می رقصند حرام است . حالا سوال می کنند که ما موسیقی رادیو یا تلویزیون را گوش بدهیم یا نه ؟ ما موسیقی مطرب و غیر مطرب را توضیح دادیم و فتوای علما را هم توضیح دادیم . حالا شما هستید و موسیقی که دارد پخش می شود یا می دانید از نوع حرام است نباید آنرا گوش بدهید یا می دانید از نوع مجاز و حلال است و اگر فتوای مرجع تقلید شما این است که موسیقی آرام اشکالی ندارد می توانید آنرا گوش بدهید . یا اینکه نمی دانید جزو موسیقی حلال است یا حرام ، در اینجا هم گوش دادن آن اشکال نداردولی احتیاط خوب است .بهتر است موارد مشکوک را گوش ندهید .
منبع: ch3.ir