شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

چرا باید عرفان محدود به دین شود؟ در صورتی که می‌تواند عرفان مورد نظر در زندگی شخص تاثیر مثبت داشته باشد.

پاسخ :
تاثیرگذاری باید با ادعایی که مطرح می‌شود منطبق باشد یعنی اگر عرفان به عنوان دین وارد میدان می‌شود، باید تاثیری در حد دین داشته باشد. بسیاری از این گروه حتی در تعریف دین هم گنجانده نمی‌شوند. یکی از مهم‌ترین و قابل قبول‌ترین تعاریفی که در رابطه با دین وجود دارد این است که اعتقادات جزمی مطرح می‌کند در صورتی که این گروه‌‌ها اذعان دارند هر شکلی که شخص راحت است، باور داشته باشد.بنابراین باید مشخص شود که یک جریان اجتماعی چه ادعایی را مطرح می‌کند و حال، تاثیر گذاری و خدمات ارائه دهنده آن چیست و آیا این‌ها با هم منطبق هستند یا خیر؟ در صورت عدم انطباق،کاذب است.