شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

گفته شد که رهبر یک گروه باید از سابقه‌ی خوبی برخوردار باشد، ولی ممکن است از متن جامعه شخصی بیرون آید که در راه کلی، یکی باشد ولی چارچوب را نپذیرد یعنی بسیار اتفاق می‌افتد کسانی که توبه نصوح داشتند به شدت بر افراد دیگر هم تاثیر گذار شده‌اند و آنها را هم به راه راست سوق دادند. راهنمایی بفرمایید .

پاسخ :
در رابطه با رهبران این گروه‌ها باید گفت وقتی انبیاء از جانب خداوند مامور هدایت بشر شده‌اند و راه‌های صحیح را نشان می‌دهند دیگر کسانی که این مسیر را نادیده گرفته و خود مسیری تازه و متفاوت با انبیاء را پیش گرفتند، تبعیت از آنها اشتباه محض است. در کنار راه‌های رسیدن به خدا راه‌هایی برای نرسیدن هم وجود دارد. راه زمانی معنا پیدا می‌کند که بی‌راهه‌ای هم باشد.