شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

صراط به عنوان شاهراه به این معنا نیست که صرفاً همه از آن راه روند یعنی ممکن است در ابتدا مسیر آن چیزی که گفته شده نباشد ولی در نهایت به مقصد الهی برسد. راهنمایی بفرمایید .

پاسخ :
باید دید مقتضیات آن راه با هدف سازگار است یا خیر ، در صورت سازگاری، شاید کوتاه‌ترین و مناسب‌ترین راه نبوده چرا که اگر راه کوتاه و مناسبی بود، خدا از طریق پیامبران آن را معرفی می‌کرد مگر اینکه خدا و انبیاء را قبول نداشته باشیم. در معنویت اسلامی دستور العمل‌های وجود دارد که در عرض کمتر از یک دقیقه به آرامش دست پیدا می‌کنیم مانند نماز ولی مهم این است که آیا با آن ارتباط برقرار کرده ایم و آن را فهمیده ایم یا خیر. هر چه معرفت بیشتر شود، تاثیر آن در وجود انسان عمیق‌تر خواهد شد لذا یکی از راه‌های کنترل خشم که در معارف اسلامی مطرح می شود این است که در حین عصبانیت وضو بگیرید و نماز بخوانید.