شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

وقتی به ثواب، علم پیدا کردیم چطور می‌توان آن را به سمتی کشاند که فقط به خاطر خدا باشد؟

پاسخ :
عارف کسی است که به دنبال خداست یعنی قصد شناخت خدا را دارد. فرق عارف و غیر عارف در نعمت‌ها همین است. گروهی خواهان خدا به خاطر نعمت‌ها هستند یعنی زمانی در خانه‌ی خدا می‌روند که نعمتی را بخواهند اما برخی نعمت‌ها را برای خدا می‌خواهند مثلا بیان می کند به این آب عشق می‌ورزم چرا که خالق آن خدا بوده است . نقد وارده بر این جنبش‌ها این است که معنویت را در خدمت برآوردن خواسته‌ها و امیال بشری استفاده می‌کنند. بنابراین این تنزل پیدا کردن در حد امیال دنیوی در حقیقت تاراج بزرگ از سرمایه‌ی معنوی بشر است.