شنبه، 14 ارديبهشت 1392

پرسش :

پیامبر اسلام (ص) می‌فرمایند:" وقتی پایم را بلند می‌کنم نمی دانم مرگ اجازه‌ی دوباره به زمین گذاشتن آن را به من می‌دهد یا نه؟" چطور گروهی از انسان‌ها از مرگ خود با خبر هستند ؟

پاسخ :
پیامبر از وجود عزرائیل در بستر خود با خبر بودند و حضرت زهرا(س) می‌فرمایند:" این فرشته‌ای نیست که در خانه را در بزند". منظور پیامبر از این سخن این است که هر لحظه به فکر و یاد مرگ باشیم. در بحث تقدیر الهی، سطوح مختلفی از اطلاع از تقدیر را داریم که برخی قابل تغییر و برخی قطعی است لذا سطوح آگاهی متفاوت می‌باشد.