دوشنبه، 16 ارديبهشت 1392

پرسش :

تفاوت منظر دید یک انسان دین‌دار به دنیا با انسانی که سکولار است در چیست؟

پاسخ :
معنویت در جامعه اسلامی به مراتب بالاتر از یک جامعه سکولار است و به همین خاطر مشکلاتی از قبیل خودکشی در بین افراد دین‌دار بسیار کمتر از سکولارها است. جهان‌بینی یک انسان دین‌دار با یک انسان بی اعتقاد به دین بسیار متفاوت است. یک انسان مسلمان، دنیا را جایی برای پر کردن جیب شخص و احساس لذت بیشتر در یک دوره‌ی زندگی خاص نمی‌داند و برای این دفتر یک سر‌آغازی و سرانجامی قائل است. او اذعان دارد که انسان‌هایی که ما هستیم و در این دنیا زندگی می‌کنیم از یک جایی آمده‌ایم و به یک جا خواهیم رفت به تعبیری انا الله و انا الیه راجعون. در تک تک اعمالی که در این دنیا می‌کنیم، مسئول هستیم و باید پاسخ‌گو باشیم. در مقابل، منطق انسان بی دین این است که ما به دنیا آمده‌ایم ولی برای چه آمده‌ایم را نمی‌دانیم ولی آنچه که روشن است این است که باید از این زندگی نهایت لذت را ببریم و کمتر درد بکشیم. هنگامی که این دو را کنار هم قرار می‌دهیم به مسئولیت‌پذیری و جهت داشتن زندگی آن انسان دین‌دار پی می‌بریم.