دوشنبه، 16 ارديبهشت 1392

پرسش :

توسعه‌ای که امروز به آن دست پیدا کردیم،آیا مدیون لجام گسیختگی توسعه یا نبود محدودیت‌ها نیست؟چه بسا اگر این محدودیت‌ها و چارچوب‌ها مثل دین وجود داشت امروز در جایگاه امروز خود نبودیم؟

پاسخ :
مارکس وبر یکی از بزرگترین جامعه‌شناسان غرب بیان می‌کرد که توسعه غرب در پرتو اصلاح دینی صورت گرفت و ایده‌ی معروف ایشان یعنی اخلاق پروتستانی موید همین موضوع است که این دیدگاه را بسیاری در دنیا اعتقاد دارند البته گروهی هم از جمله مارکسیست‌ها با آن اختلاف نظر داشتند که با فروکش کردن مارکسیست، اهمیت این عقیده بیشتر شد. بنابراین اگر از دید علوم اجتماعی بنگریم،دین نه فقط ضد توسعه نبوده بلکه بشر را از بسیاری از مشکلات و سدهای فکری آزاد کرد. در حقیقت دین، یک تفکر انقلابی است.