دوشنبه، 16 ارديبهشت 1392

پرسش :

توسعه‌ی پایدار بر پایه‌ی ارزش‌هاست. آیا ارزش‌ها کلی است یعنی برای همه‌ی اقوام این ارزش‌های حاکم توسعه پیدا خواهد کرد؟

پاسخ :
آن‌چه که در نظریه‌های توسعه مطرح می‌شود اگر بخواهد بعد جهانی داشته باشد باید عام باشد و اگر خاص‌گرایانه باشد مختص به یک قوم خواهد شد. بنابراین این ارزش‌ها کلی است. به طور مثال بر توسعه‌ی پایدار یا اعلامیه‌ی هزاره که از اعلامیه‌های مهم برای توسعه پایدار به شمار می‌رود،‌اعلام می‌کند باید ما تا 2015 سعی کنیم،محرومیت‌های مربوط به آموزش و پرورش را کم کنیم که این دیدی کلی است که از یک اصل حق سواد آموزی خواه برای دختر، خواه برای پسر، سرچشمه می‌گیرد.همه‌ی جوامع با این ارزش درگیر هستند اما بعضی از جوامع با این ارزش‌ها همسو هستند و راحت‌تر به جلو رانده می‌شوند و برای بعضی‌ها این راه،دشوار است.خوشبختانه مسلمانان به دلیل توصیه‌های موکد دین مبنی بر علم‌آموزی،با این مسأله مشکلی نداشته‌اند.