دوشنبه، 16 ارديبهشت 1392

پرسش :

منبع و سند حدیث «فاطمه حجت بر حجت‌های خداست.» را بیان نمایید.

پاسخ :
حدیث شریفی که مفاد آن حجیت فاطمه زهرا علیها السلام بر ائمّه اطهار علیهم السلام می‌باشد به عبارات مختلفی از امامان معصوم نقل گردیده که به دو مورد آن اشاره می گردد:

الف: از امام رضا علیه السلام نقل شده که فرمودند: «نحن حجج الله علیکم و اُمُّنا فاطمة حجة الله علینا»[1] ما حجت‌‎های خدا بر شماییم و مادر ما فاطمه علیها السلام حجت خدا بر ما (اهل بیت) است.

ب: از امام عسکری علیه السلام نقل شده که فرمودند: «نحن حجج الله علی خلقه و جدّتنا فاطمة حجة الله علینا»[2] ما (اهل بیت) حجت‌های خدا بر خلق او هستیم و جدّة ما فاطمه علیها السلام حجت خدا بر ما است.
و نیز از امام عسکری علیه السلام نقل شده که فرمودند: «نحن حجج الله علی الخلائق و امّنا فاطمة حجة الله علینا»[3] ما حجت‌‎های خدا بر خلایق (مردم) هستیم و مادر ما فاطمه علیها السلام حجت خدا بر ما است.

پی‌نوشت‌ها:
[1]. الانتصار، ج 7، ص 237.
[2]. الاسرار الفاطمیه، ص 99،
[3]. الاسرار الفاطمیه، ص 17،