دوشنبه، 30 ارديبهشت 1392

پرسش :

آیا با عمل به دستورات قرآن کریم، می توان به مقامات انبیاء و اولیاء علیهم السلام دست یافت؟

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی بهجت (رحمت الله علیه):
قرآن کتابی است که پیغمبر ساز است ، زیرا پیامبران دو گونه اند : قسم اول ، پیامبرانی هستند که از جانب خداوند به پیامبری تعیین شده اند . قسم دوم ، پیامبرانِ کمالی هستند که در اثر ایمان و عمل به دستورات قرآن ، به کمالات پیامبران ، نائل می گردند . بنابراین قرآن ، پیغمبران کمالی تربیت می کند و پیغمبر ساز است . البته اگر انسان شایستگی داشته باشد ، در و دیوار هم به اذن خدا ، معلم او خواهند بود . وگرنه هیچ سخنی در او اثر نخواهد کرد ، چنان که سخنان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در ابوجهل اثر نکرد ! و بعضی از شاگردان قرآن و پیامبر ، بعد از رحلت آن حضرت چه فتنه ها که به پا نکردند ؟! اگر چشم بصیرت داشتیم ، سخن خدای متعال را که می فرماید : « و اگر قرآنی بود که کوه ها به واسطه آن به گردش در می آمد ، یا زمین با آن پیموده می شد ، یا مردگان به وسیله آن به سخن در می آمدند .... ( که همین قرآن است ) » قدر می دانستیم . ولی ما همچنان نشسته ایم و هوای نفس بر ما غالب گشته که این گونه کرامات و معجزات قرآن را محال می دانیم !
آقایی را که بنده دیده بودم ولی نمی دانستم صاحب این کرامات است و بعد از فوتش مطلع شدم ، چند آیه را ـ نمی دانم به او یاد داده بودند یا خودش می دانست ـ ترتیب می داد و هر میوه ای را که می خواست ، هرچند در غیر فصل آن ، حاضر می ساخت ! شخصی می گفت : ایشان یک بار « آلو » را در غیر فصل آن حاضر کرد . بالاترین نعمت های الهی و کتاب آسمانی و غیبی ، همین قرآن است ، اما باید یاد بگیریم که چگونه با آن رفتار کنیم تا بتوانیم از آن بهره مند شویم .
Khologh.com

نظرات کاربران